diumenge, 18 de gener del 2015

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner engega els nous projectes de l'any 2015

A inicis del mes de gener, la Junta Directiva del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va fer un balanç positiu de tots els projectes realitzats durant l'any 2014 i va aprovar, la proposta d'actuacions que es portaran a terme durant aquest 2015.

El calendari d'activitats va quedar fixat de la següent manera:

Gener-Febrer: L'equip de recerca del CEDIM treballarà per acabar la 1a fase de l'Obra raonada Lluís Domènech i Montaner. El projecte compta amb una ajuda econòmica de la Fundació Ramon Muntaner i el suport de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner.

11 d'abril: Conferència "De la primitiva torre medieval dels Canet a l'actual castell de Santa Florentina".
A càrrec de l'historiador Carles Sàiz. Ponència inaugural de la trobada del Centres d'Estudis del Maresme i la Selva a Canet de Mar, organitzada pel Centre d'Estudis Canetencs amb el suport del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, l'Institut Ramon Montaner, l'Arxiu Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Canet de Mar.

15 d'abril: Presentació del volum número 5 de la revista Domenechiana 
La presentació es portarà a terme a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona (antiga Montaner y Simon editores) i ruta domenequiana comentada per l'edifici, guiats pels tècnics de la institució.
  
Maig-octubre: L'equip de recerca del CEDIM portarà a terme la 2a fase de l'Obra raonada Lluís Domènech i Montaner, consistent en el text introductori de treball que tancarà el projecte.

Setembre:
Presentació del volum número 6 de la revista Domenechiana
La presentació de la revista es preveu realitzar a mitjans del mes de setembre dins els actes de la Fira Mercat Modernista que s'organitza, cada any, a Canet de Mar.

Excursió domenequiana.
"Seguint la petja de Lluís Domènech i Montaner per la ciutat de Tarragona".
Es tracta d'una sortida on es posarà en relleu l'empremta de Domènech i Montaner a Tarragona, arquitectònicament, arqueològicament, amb els seus estudis de Tàrraco i Centcelles i també culturalment, amb diferents activitats, entre d'altres l'obertura del sarcòfag de Jaume I, l'estudi del personatge o l'anàlisi patrimonial que va fer de la Catedral de Tarragona.

2a Ruta teatralitzada Lluís Domènech i Montaner per Canet de Mar.
L'èxit de la 1a Ruta teatralizada, amb més de 200 participants ens obliga a repetir l'experiència amb una segona edició de l'activitat, amb més punts i més personatges històrics pel centre del poble.
La Ruta teatralitzada és una jornada festiva que pretén acostar la vida i obra de Lluís Domènech i Montaner al públic des d'una vessant lúdica. L'activitat s'emmarca dins els actes de les Jornades Europees de Patrimoni que organitza l'Institut Ramon Montaner, la Federació de Municipis de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. 
L'activitat està patrocinada per la Fundació Ramon Montaner i comptarà amb la col·laboració de diferents establiments comercials de Canet de Mar.

Desembre: Presentació de l'edició de l'Obra raonada de Lluís Domènech i Montaner.
El treball, de més de 600 pàgines, presenta una anàlisi de gairebé un centenar d'obres i una trentena de projectes no reeixits. D'altra banda, compta amb un estudi introductori de més de cent pàgines que analitza i raona l'arquitectura de l'arquitecte.