dimarts, 30 de setembre del 2014

Ruta Domènech i Montaner per Reus i presentació de la revista "Domenechiana" número 4


Assistents a la Ruta Lluís Domènech i Montaner per Reus davant la façana del Pere Mata
El dilluns, 29 de setembre, el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va organitzar una ruta Lluís Domènech i Montaner per Reus. Més de cinquanta canetencs van traslladar-se en autocar fins a la capital del Baix Camp per participar, durant tot el dia, de l'activitat. Es va visitar la Casa Navàs, la Casa Gasull i la Casa Rull, on vam ser rebuts per Joaquim Sorio, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus. Després de dinar, a la tarda, el tour va continuar a l'Institut Psiquiàtric Pere Mata i després al cementiri municipal, on vam poder veure la Capella Panteó Margenat, obra també de Lluís Domènech i Montaner.
 
A les set de la tarda, la delegació canetenca va visitar el Centre de Lectura de Reus on els membres del CEDIM van presentar el volum número 4 de la revista Domenechiana a la sala d'actes de l'entitat, acompanyats de Xavier Filella, president del Centre de Lectura i Joaquim Sorio, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus.
El president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va encetar l'acte exposant l'activitat de l'entitat durant aquest any i tot seguit van intervenir els articulistes de la revista Sergi Alcalde, Josep M. Buqueras, Xavier Mas i Gemma Martí. L'acte va ser conduït per Jaume Massó, president de la Secció de Geografia i Història del Centre de Lectura.
 

Xavier Mas, Ricard Cantano, Gemma Martí, Carles Saiz, Joaquim Sorio, Jaume Massó, Sergi Alcalde i Josep M. Buqueras