diumenge, 29 de desembre del 2013

Muntatge visual de la creació pictòrica Domènech al pinzell


Plena ocupació a la Ruta íntima Domènech i Montaner

Aquest matí s'ha portat a terme la nova edició de la Ruta íntima Lluís Domènech i Montaner que promou el Centre d'Estudis. Amb una assistència d'una trentena de persones, la passejada s'ha iniciat davant la Casa museu Domènech i Montaner. S'ha explicat la relació de Domènech amb Canet i també s'ha fet una visita comentada a la masia Rocosa i a la Casa Domènech, recreant com era quan hi vivia Domènech. Al carrer també s'ha pogut visitar l'Ateneu i la Casa Roura i tot seguit el grup s'ha desplaçat fins al cementiri de Canet on s'han mostrat els diferents elements funeraris domenequians. La visita, que s'ha fet amb el guiatge de Carles Sàiz, Maite Carbonell i Gemma Martí, ha tancat el gruix d'activitats que portat a terme el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner per commemorar els 90 anys de traspàs de l'arquitecte.
 








 

dissabte, 28 de desembre del 2013

Demà, la Ruta Íntima Lluís Domènech i Montaner tanca els actes dels "90 anys sense Domènech"


El CEDIM commemora els 90 anys sense Domènech amb una creació pictòrica d'Artgrup dels Vents

El 27 de desembre, dins dels actes programats pel CEDIM per commemorar els 90 anys de la mort de Lluís Domènech i Montaner, es va organitzar una sessió artística que va anar a càrrec d'Artgrup dels Vents, un col·lectiu de Canet de Mar especialitzat en creacions pictòriques de gran format. L'acte es va portar a terme a l'Espai Domènech, a la riera Sant Domènec, de 6 a 9 de la tarda.
Els pintors Xavi Fernández-Cruañas, José Antonio Maynat, Miquel Copons, Ramon Faucon i Gemma Martí van treballar durant tres hores sobre un suport de gairebé 6 metres quadrats per fer aflorar la imatge de Domènech i Montaner. Una tarda especial, malgrat el fred de final de desembre, que va portar molta gent, encuriosida, a veure el gran quadre. Gràcies a tots per la vostra col·laboració.
 








dilluns, 23 de desembre del 2013

Presentació de l'"Epistolari Lluís Domènech i Montaner"

El 21 de desembre es va fer la presentació de l’Epistolari Lluís Domènech i Montaner (1878-1923), coordinat per l’historiador Carles Sàiz i Xiqués. A l’acte hi van assistir una cinquantena de persones, entre elles alguns néts i besnéts de Lluís Domènech i Montaner. Pel que fa als parlaments, cal destacar la presència del propi coordinador de l’obra, Carles Sàiz, que va enumerar els diferents personatges amb qui mantenia correspondència Domènech i Montaner. Així mateix, també va recordar que l’arquitecte era un personatge polièdric, ja que va combinar diferents disciplines com ara la política o l’heràldica.
A banda de l’autor, també va parlar l’exalcalde de Canet, Josep Rovira Fors, que va ser l’impulsor de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner. Rovira va lloar l'obra que es presentava, la figura de l’arquitecte i va retratar el seu vessant més humà i polític, tot vinculant-lo amb l’actualitat.
A la taula també els va acompanyar el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet, Pere Xirau, el president del Centre d’Estudis Canetencs, Xavier Mas, i el president d’Edicions Els 2 Pins, Francesc Arcas.
El llibre es pot comprar a les llibreries de Canet de Mar, a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i a www.patrimoni.cat
 
Néts i besnéts de Lluís Domènech i Montaner parlant amb Carles Sàiz, autor del treball i president del CEDIM, poc abans de l'inici de l'acte de presentació de l'epistolari domenequià. Foto: Alfons Viñas

Francesc Arcas (president d'Edicions Els 2 Pins) Carles Sàiz (autor de l'estudi i president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner), Pere Xirau (regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet), Josep Rovira (exalcalde i autor del pròleg) i Xavier Mas (president del Centre d'Estudis Canetencs) durant la presentació de l'Epistolari Lluís Domènech i Montaner. Foto: Alfons Viñas


 

dijous, 12 de desembre del 2013

El CEDIM coorganitza, juntament amb Edicions Els 2 Pins, la presentació del primer epistolari de Lluís Domènech i Montaner"

 
 
El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner coorganitza, el proper 21 de desembre, la presentació de l'Epistolari Lluís Domènech i Montaner 1878-1923, una compilació de 350 cartes de l'arquitecte editades en dos volums que ha anat a cura de l'historiador i president del CEDIM, Carles Sàiz.
L'acte se celebrarà a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner a les 6.30 h. de la tarda i comptarà amb la intervenció de Xavier Mas, president del Centre d'Estudis Canetencs, Josep Rovira Fors, que ha fet el pròleg del llibre, l'autor i tancarà l'acte Pere Xirau, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet.
Aquest epistolari, de més de 600 pàgines, ens alerta sobre noves fonts d’estudis inesgotables de la personalitat polièdrica de l'arquitecte. En aquests escrits, Domènech i Montaner es manifesta en tots els camps: el cultural, el cívic, el polític i en la seva genialitat professional.
Un epistolari que és el resultat d’un carteig ampli i extens, lletres escrites de la mà de Domènech des del seu despatx d’arquitecte, de la presidència de l’Ateneu Barcelonès, de la direcció de l’Escola d’Arquitectura, des del Congrés de Diputats o des de la seva casa d’estiueig...